MCN چیست و چه تفاوتی با ادسنس دارد؟

شبکه‌های چند کاناله MCN نتورک ارائه‌دهنده خدمات شخص ثالث‌اند که به چندین کانال یوتیوب وابسته هستند تا خدماتی را به آنها ارائه دهند.

‌‌

شبکه چند کاناله (MCN) چیست؟

شبکه‌های چند کاناله (MCN) منحصر به یوتیوب هستند. شما آنها را در فیسبوک، اینستاگرام، توییتر یا حتی بیشتر سیستم‌عامل های ویدیویی دیگر مانند Tiktok هرگز پیدا نخواهید کرد. اصطلاح ‘شبکه چند کاناله’ برای توصیف کانال‌های یوتیوب و شبکه کردن آنها ابداع شد. با این حال، MCN نتورک در داخل شرکت یوتیوب نیست. آنها مشاغل و شرکت‌های مستقلی هستند، به طور کلی با هدف کمک به یوتیوبرهای سراسر دنیا در درآمدزایی.

شاید بهترین مثال در مورد MCN ها مقایسه آنها با شبکه‌های تلویزیونی باشد که چندین کانال تلویزیونی را برای تماشای مشتریان خود ثبت می‌کنند. به همین شکل، MCN نتورک به عنوان شبکه‌هایی در یوتیوب هستند و چندین کانال یوتیوب را ثبت می‌کنند که معتقدند اعضای ارزشمند لیست آنها را ایجاد می‌کنند.

درآمد و حقوق گرفتن

هنگامی که به MCN متصل می‌شوید، تمام درآمد شما از طریق حساب ادسنس MCN شما جریان می‌یابد و MCN شما به داده‌های درآمدی شما در YouTube Analytics شما دسترسی خواهد داشت. پیوستن به MCN نتورک هیچ تاثیری در سهم درآمد شما با یوتیوب ندارد. MCN ها به طور معمول قبل از پرداخت آنها، درصدی از درآمد صاحب کانال را می‌گیرند.

برخی از MCN ها همچنین فرصت‌های درآمد اضافی مانند حمایت مالی برند یا تیم‌های فروش اختصاصی را ارائه می‌دهند که ممکن است به درآمد کلی بالاتر برای کانال شما کمک کند.

MCN بخشی از درآمد کریتور را برمی‌دارد

به این معنی که یوتیوب همچنان ۴۵ درصد سهم خود را در اختیار دارد. در تصویر اینفوگرافیک زیر ببینید:

Source: tubularinsights.com

نکته جالب اینکه، اگر شما عضو یک MCN هستید، آنها در مورد معاملات تبلیغاتی می‌توانند با یوتیوب مذاکره کنند و آنها اغلب ادعا می‌کنند که می‌توانند در مورد معامله با مدیران یوتیوب بهتر مذاکره کنند،که یوتیوب بیش از سهم 55 ٪ معمولی را پرداخت کند. MCN ها سپس درصد توافق شده از آن پرداخت را حفظ می‌کنند و اینگونه مبلغ بیشتری به کریتور پرداخت می‌شود.

نقد کردن درآمد یوتیوب در ایران با MCN زینو نتورک

تفاوت MCN با ادسنس چیست؟

Adsence

اتصال یک کانال به حساب شرکتی یا شخصی

  • مزایا: درصد کمتر
  • معایب: ۱- اگر یکی از کانال‌های متصل به ادسنس ساسپند بشه، کانال شما هم دچار مشکل میشه هرچند کانالتون تا اون لحظه هیچ مشکلی نداشته باشه.
    ۲- دسترسی به امکانات کپی رایت ندارید.
    ۳- یوتیوب کانال‌های متصل به ادسنس رو راحت‌تر دی مانیتایز میکنه.
    ۴- درصورت دی مانیتایز شدن، یوتیوب معمولا جوابگو نیست و میگه یک ماه دیگه دوباره تلاش کنید.
    چرا یکی دو شرکت در ایران مدام میگن ادسنس بهتره و درصد کمتر پیشنهاد میدن؟ چون دسترسی به نتورک‌های بین‌المللی ندارند و بعد از بروز مشکل، به خدمات گیرنده پاسخگو هم نیستند.

تفاوت ادسنس شرکتی و شخصی:

وقتی شما حساب ادسنس می‌سازید ابتدا از شما می‌پرسه که شما شخص هستید یا شرکت؟!
اگر شخص هستید که اطلاعات شخصی رو وارد می‌کنید اما اگر شرکت هستید، باید اطلاعات شرکت رو وارد کنید. همین!
اگر کانالی بخواد بسته بشه، یوتیوب اون رو می‌بنده نه ادسنس! ادسنس یه محیطی است که گوگل پرداخت‌هاشو در اون انجام میده. هیچ ارتباطی غیر از بحث های مالی بین ادسنس و یوتیوب نیست! هیچ تفاوتی هم بین ادسنس شرکتی وشخصی وجود نداره.
فقط داخل ادسنس شرکتی پول رو داخل حساب شرکتتون دریافت می‌کنید و در ادسنس شخصی پول رو داخل حساب شخصی خودتون دریافت می‌کنید.
اگر کسی گفت ما ادسنس شرکتی داریم پس هیچ مشکلی پیش نمیاد این دروغ محض است!
ولی تنها چیزی که باعث میشه کانال شما بیشتر محافظت بشه، MCN است که زینو نتورک با استفاده از ۶ نتورکی که در کشورهای مختلف با آنها در ارتباط است و با استفاده از پارتنرمنیجری که داخل یوتیوب دارد، مشکلات کانال‌هایی که داخل MCN هستند رو خیلی سریع‌تر حل میکنه.


MCN:

اتصال یک کانال به نتورک بین‌المللی و رسمی

  • مزایا: ۱- اگر کانال‌های دیگر دچار مشکل بشن، ارتباطی به کانال شما نداره پ اتفاقی برای کانال شما نمی‌افته.
    ۲- یک لایه محافظتی بیشتر نسبت به ادسنس دارید.
    ۳- اگر برای کانال مشکلی پیش بیاد، نتورک با یوتیوب وارد مذاکره میشه به شرط اینکه کپی‌رایت رو نقض نکرده باشید.
    ۴- امکان استفاده از خدمات کانتنت آی‌دی دارید. کانتنت آی‌دی به شما کمک میکنه که نذارید ویدیوهاتون کپی بشه و اگر شد، خود به خود حذف میشن.
  • معایب: درصد بالاتر نسبت به ادسنس
    چرا شرکت‌هایی که درصد پایین میدن از خدمات MCN استفاده نمی‌کنن؟ چون که ام سی ان ها با شرکت‌های کوچک و داخل ایران اصلا کار نمیکنند.

نحوه پرداخت درآمد

چون صرفا در ایران به شرکت‌های نقد درآمد می‌گویند ام سی ان نتورک, دلیل نمی‌شود که حتما افراد رو به نتورک وصل می‌کنند. یعنی ممکنه اسم یک شرکت نتورک باشه ولی صرفا اسم باشد, اما کانال شما رو به ادسنس وصل می‌کنند.

‌تمام نتورک‌هایی که زینو نتورک با آنها همکاری می‌کند, همیشه بین ۱۲ تا ۱۶ ماه میلادی درآمد کانال‌ها را واریز می‌کنند. اما دو ماه بعد! برای مثال درآمد ماه جولای را ۱۲ تا ۱۶ ماه سپتامبر پرداخت می‌کند, نه آگوست! و در این تایم شما باید دو سه روز هم برای چنج کردن یورو به تومان به شرکت زینونتورک زمان بدهید تا فرآیند تغییر پول انجام شود و به حساب یوتیوبرهای عزیز پرداخت شود. یا اگر از ما یورو بخواهید, همان مبلغ را در تهران در محل شرکت, تقدیم شما می‌کنیم.

نکته: این سیاست کاری تمام MCN ها در سراسر دنیاست . پس شرکت ما به خاطر خودش پول را در این حدود دو ماه نگه نمی‌دارد!

حالا چرا شرکت زینو نتورک حدود ۹۹ درصد کانال‌ها را در نتورک می‌برد و روی ادسنس اشتراکی نگه نمی‌دارد؟ مهم‌ترین علت این هست که عملکرد بقیه روی چنل شما تاثیری ندارد. یعنی فرض می‌کنیم یک ادسنس وجود دارد, به نام ادسنس اشتراکی. ۱۰ نفر وصل هستید به همین ادسنس, اگر یکی از آنها با استرایک بسته بشود, بقیه چنل‌ها هم کنارش بسته می‌شوند. (مگر اینکه صاحب ادسنس با گرفتن اولین استرایکِ یکی از چنل‌ها, اون رو سریعا از ادسنس آن‌لینک کنه یا جدا کنه.)

اما از کجا بفهمیم که شرکت مورد نظر واقعا ما رو به نتورک متصل کرده است؟
وقتی شما به نتورک یا MCN متصل می‌شوید, باید ابتدا داشبورد کانال‌تون رو چک کنید, باید حتما این پیغام رو در داشبورد چنل ببینید :


داشتن این باکس در داشبورد, به این معنی است که کانال شما به نتورک متصل شده است. اگر شرکتی به شما گفت, ما کانال را به نتورک متصل می‌کنیم اما بعد این باکس را در داشبورد خود نداشتید, بدانید که به ادسنس متصل شده‌اید!

دومین مزیت نتورک این است که این امکان را می‌دهد به ما که بتوانیم برای محتوای اختصاصی شما, Content ID تنظیم کنیم. در حال حاضر برای کانال‌های معروفی که با ما همکاری می‌کنند (مثل فیلم نت و تمام فیلم ها و سریال ها, محتوای کانال لقمه شو, محتوای کانال امپراطور کوزکو, سانجو, راز بقا, شهرک کلیله و دمنه, پوست شیر و …) کانتنت ای دی تنظمیم شده و ابدا هیچ کس در فضای یوتیوب نمی‌تواند این محتواها را کپی و مجدد بارگذاری کند, چون حتما کلیم و بلاک می‌شود.

‌ویدیوی زیر را با فیلترشکن روشن ببینید:

بیشتر بخوانید:

نقد کردن درآمد یوتیوب در ایران با MCN زینو نتورک

سرویس های زینو نتورک | خدمات نقد درآمد یوتیوب

سرویس کپی رایت اینستاگرام در زینو نتورک راه‌اندازی شد

نحوه درج امضای الکترونیکی در قراردادهای زینو نتورک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

© All contents and rights belongs to Zinonetwork 2025