چپترها و فصلبندی ویدیو به شما امکان میدهند بخشهای ویدیوی خود را زمانبندی و سپس برچسبگذاری کنید. این اتفاق به طور موثر بخشی از ویدیو را تقسیم میکند، درست مانند یک نویسنده که از فصلها برای بخش بندی هر قسمت از کتاب خودش استفاده میکند.
چپتر ویدیویی در یوتیوب نه تنها به بینندگان اطلاع میدهند که هر بخش از ویدیوی شما درباره چه چیزی است، بلکه به آنها اجازه میدهد به سرعت به بخشی که بیشتر به آن علاقه دارند بروند.
چپتر ویدیویی در یوتیوب چه ارزشی برای سئو دارد؟
خود یوتیوب گفته است که «فصلها به بینندگان کمک میکنند تا ویدیوهای شما را بهتر هدایت کنند و از آن لذت ببرند» و تأیید کرد که از فصلها به عنوان سیگنالی برای کمک به کشف و پیدا شدن محتوای شما استفاده میکند.
چپتر ویدیویی در یوتیوب میتوانند به ویدیوی شما کمک کنند که در صفحه اول گوگل بهعنوان «قطعه ویژه ویدیویی» ظاهر شود، که در غیر این صورت به عنوان «کلیپ پیشنهادی» شناخته میشود (تصویر زیر را ببینید). این به ویژه در مورد ویدیوهای آموزشی بسیار صدق میکند و بسیار مفید است. همچنین، اگر گوگل فکر کند محتوای شما به اندازه کافی ارزشمند است، برخی از نکات کلیدی را برای ترغیب کاربر به کلیک کردن بیشتر در نظر میگیرد و در بالای نتایج جستجو قرار میدهد:
میدانیم که بسیاری از شما به این فکر میکنید که آیا اضافه کردن فصلها به تعامل، حفظ مخاطب یا واچ تایم آسیب میزند؟ احتمالا جواب منفی است.
نبودن چپتر ویدیویی در یوتیوب به طور جادویی باعث نمیشه که بیننده ویدیوی شما را تا آخر تماشا کند، چون در این حالت نمیتواند بخش دقیقی را که واقعاً به آن علاقه دارد پیدا کند. ویدیوی شما به آنها کمک میکند اطلاعات دقیقی را که روی آن کلیک کردهاند پیدا کنند. اما مانند هر فرآیندی در یوتیوب، تست کنید و سپس مجدد تست کنید تا ببینید افزودن چپتر ویدیویی در یوتیوب چه تاثیری بر محتوای شما دارد. اگر احساس کردید که برای محتوای شما و کانال شما مناسب نیست و باعث افتادن واچ تایم شما میشود, میتوانید از آن استفاده نکنید.
نحوه اضافه کردن چپتر ویدیویی در یوتیوب
دو راه برای اضافه کردن فصل به ویدیوی خود وجود دارد: خودکار یا دستی.
برای افزودن دستی چپترها، فهرستی از مهرهای زمانی برای ویدیوی خود ایجاد کنید و آنها را به دیسکریپشن ویدیوی خود اضافه کنید. انجام این کار به این صورت میتواند دقیقا مشخص کند که یک بخش جدید چه زمانی شروع میشود. جایی نزدیک بالای توضیحات خود (اما نه در بالای دیسکریپشن، اینجا, جایی است که باید به بیننده زمینهای در مورد ویدیوی خود بدهید)، زمان دقیق شروع فصل اول ویدیو را تایپ کنید، سپس یک خط فاصله و سپس تیتر آن را مشخص کنید. همین کار را برای فصل بعدی انجام دهید تا زمانی که به انتهای ویدیو برسید. به عنوان مثال، اگر در حال انتشار ویدئویی در مورد طرز تهیه کیک شکلاتی هستید، میتوانید فهرستی شبیه این داشته باشید:
0:00 – مقدمه
1:00 – چه چیزی کیک شکلاتی را خوشمزه تر میکند؟
2:19 – موادی که نیاز دارید.
4:23 – چگونه کیک شکلاتی بپزیم؟
5:41 – ترفندهای مخفی من برای پخت این کیک
7:01 – پخت کیک تمام شد!
حالا فقط ویدیو را ذخیره کنید. پس از تکمیل فرآیند آپلود، جدول زمانی شما برای نمایش تمام فصلهایی که لیست کردهاید, تقسیم میشود.
زمانهای اضافهشده قابل کلیک هستند تا بینندگان بتوانند به قسمتی که میخواهند ببینند پرش کنند. آنها همچنین میتوانند روی یک فصل کلیک کنند تا به عقب برگردند و دوباره آن را تماشا کنند.
همچنین اگر نمیخواهید چپتر ویدیویی در یوتیوب را حودتان بنویسید، میتوانید از گزینه «فصلهای خودکار» ‘Automatic Chapters’ استفاده کنید. یوتیوب, ویدیوی شما را تجزیه و تحلیل میکند و سعی میکند آن را به بخشهایی تقسیم کند. لطفاً توجه داشته باشید که یوتیوب از هوش مصنوعی برای تعیین بخشهای مختلف استفاده میکند که میتواند کاملاً درست نباشد. اما اگر میخواهید تجربه کاربری فوقالعادهای به بینندگان خود بدهید، ما قویاً پیشنهاد میکنیم که فصلها را خودتان اضافه کنید.
افزودن فصلها به ویدیوهای YouTube شما میتواند تجربه کاربر را با مدیریت بیشتر و سریعتر یافتن اطلاعات در یک ویدیو بهبود بخشد. اگر فصل اضافه نمی کنید (مخصوصاً در مورد نحوه ویدیوها)، همین امروز شروع کنید.
نحوه چپتربندی را در ویدیوی زیر با فیلترشکن روشن ببینید:
…
بیشتر بخوانید:
قسمت بندی کردن ویدیوهای یوتیوب | Video chapters